Закон і Бізнес


Палаци для Феміди


№26 (1428) 06.07—12.07.2019
4921

За 1,5 роки у Хусті, що на Закарпатті, з’явиться сучасний палац правосуддя. Загалом планується максимум за 6 років привести у належний стан приміщення усіх судів у країні.


Закладаючи капсулу на місці будівництва, голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк зауважив, що це лише четверта будівля за часи незалежності України, котра буде зведена «з нуля». Водночас, він повідомив, що за останні 4 роки відремонтовано та введено в експлуатацію більш як 70 приміщень.

Зокрема, того ж дня відбулося урочисте відкриття після реконструкції приміщення Іршавського районного суду Закарпатської області. Будівля, в якій протягом останніх 60 років працював райсуд, була повністю зруйнована масштабною пожежею в 2016 році.

Причому площу будівлі збільшили удвічі — за рахунок добудованого другого поверху. Приміщення обладнали сучасними системами водопостачання та водовідведення, кондиціонування, освітлення та відеоспостереження.

«Ми плануємо збільшувати темпи ремонту та реконструкції, аби мінімум щороку в кожній області відкривати хоча б два приміщення. Думаю, що у найближчі 5—6 років приміщення, будівлі судових установ будуть приведені в нормальний стан», — поділився планами З.Холоднюк.