Закон і Бізнес


Поділися удачею


№25 (1427) 29.06—05.07.2019
5376

Жителеві передмістя Детройта (штат Мічиган) доведеться віддати колишній дружині майже половину грошей, що залишилися від виграшу в лотерею.


Річард Зеласко в липні 2013 року виграв у лотерею $80 млн. Американець вирішив забрати весь виграш одразу, сума якого згідно з правилами після виплат податків і зборів скоротилася до $38,9 млн.

На той час чоловік уже 1,5 року перебував у процесі розлучення зі своєю дружиною, яка вирішила розірвати шлюб наприкінці 2011-го. Але розлучення затягнулося і перейшло в стадію арбітражного розгляду, повідомляє CNN.

Арбітражний суд висловився за розділ між подружжям спільно нажитого майна, включаючи виграш. Головна думка полягала в тому, що спільним називається все майно, «нажите з моменту вступу в шлюб і до набуття чинності рішенням про його розірвання». Інакше кажучи, під цю категорію підпадає все, придбане і під час розлучення. При цьому арбітраж наголосив, що Р.Зеласко грав у лотерею неодноразово, через що у сім’ї були зайві витрати, а тому виграш «треба розділити» між сторонами.

До речі, остаточно розлучитися пара змогла тільки в 2018 році.