Закон і Бізнес


Суди співпрацюватимуть з МОМ у боротьбі з торгівлею людьми


18.01.2013 14:39
1963

ДСАУ і Міжнародна організація з міграції підписали угоду про співпрацю, метою якої є консолідація зусиль у протидії злочинам, що пов’язані з торгівлею людьми.


Угодe було підписано вчора, 17 січня, головою Державної судової адміністрації Русланом Кирилюком та головою Представництва МОМ в Україні Манфредом Профазі.

Документ має на меті консолідацію зусиль у протидії злочинам, що пов’язані з торгівлею людьми, а також таким, що скоєні на ґрунті расової, національної чи релігійної ворожнечі. Документ покликаний сприяти забезпеченню дотримання прав як громадян України, так і іноземців та осіб без громадянства.

«Ми прагнемо, аби українська судова система відповідала найкращим європейським стандартам, та вдячні МОМ за підтримку», – зауважив Р. Кирилюк.

МОМ та ДСАУ співпрацюють у сфері захисту свідків з 2009 року. В рамках цього проекту, міжнародна організація встановила системи відеоконференцзв’язку для опитування свідків, які перебувають під захистом, у шести установах - Хмельницькому та Луцькому міськрайонних судах, Суворівському районному суді Херсона, Івано-Франківському, Луганському та Чернігівському апеляційних судах. Як зазначив Манфред Профазі, це обладнання використовувалось вже  понад 250 разів під час судових слухань.

Він також повідомив, що в рамках нового проекту, фінансованого США, МОМ встановить системи відеоконференцзв’язку для опитування свідків, які перебувають під захистом, ще у вісьмох українських судах.