Закон і Бізнес


Батьківщина вас не забуде


№25 (1427) 29.06—05.07.2019
2857

Спілкуватися з трудовими мігрантами й отримувати точну та свіжу інформацію про їх чисельність і структуру пропонують народні депутати. Для цього повноваження державних органів хочуть ще більше розширити.


Проект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного захисту трудових мігрантів» (№10383) подано до Верховної Ради.

Автори документа наголошують, що розраховувати на повернення мігрантів наразі неможливо так само, як і виплатити їм соціальну допомогу чи надати привабливі робочі місця «вже завтра». Тож ліпше продовжити «якісно» спілкуватися. Заради цієї мети пропонують створити «єдине вікно», за допомогою якого громадяни контактуватимуть з Батьківщиною.

Передбачено створити «українські школи за кордоном». Мовляв, це потрібно для дітей, які емігрували разом з батьками. Крім цього, планують збирати точну інформацію щодо сімей, які виїхали за кордон, а також «максимально сприяти» громадянам в офіційному працевлаштуванні за кордоном.

Проте, швидше за все, під гаслом захисту криються звичайні намагання створити робочі місця для чиновників, які всі ці функції виконуватимуть.