Закон і Бізнес


Осінні ротації


№25 (1427) 29.06—05.07.2019
4805

На позачерговому XVII з’їзді суддів також обиратимуть нових членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Поки що планується заповнити дві вакансії, але, можливо, їх стане значно більше.


Рада суддів унесла до проекту порядку денного наступного форуму питання щодо ротації у складі ВККС. Адже у Володимира Бутенка та Тетяни Шилової в листопаді цього року закінчується 4-річний строк повноважень.

Наразі прийом документів від кандидатів комісія не оголошувала, оскільки, за законом, це потрібно зробити не пізніше ніж за 45 днів до проведення з’їзду.

Водночас, як відомо, тривають судові провадження щодо повноважень 5 членів ВККС, обраних за суддівською квотою ще у 2014-му: Анастасії Зарицької, Михайла Макарчука, Миколи Мішина, Юрія Титова та Валентини Устименко. Згідно із законом «Про забезпечення права на справедливий суд» їх каденція завершилася 28.03.2019.

Оскільки, як роз’яснили у ВККС, це питання має вирішувати сам суб’єкт призначення, то не виключено, що з’їзд суддів може призначити не двох, а відразу 7 нових членів комісії.