Закон і Бізнес


Професійний підхід


№25 (1427) 29.06—05.07.2019
5143

Представник потерпілих (голова комітету кредиторів) замість аргументів на свою користь вирішив погрожувати служителю Феміди. Суддя видалилась до нарадчої кімнаті, але для справжнього професіонала це не стало перешкодою.


 Віра Левко з Дніпровського районного суду м.Києва розглядала заяву про самовідвід колеги. Останн усунулась від розгляду скарги представника потерпілих, які заявили про бездіяльність правоохоронців у розслідуванні справи, в якому вони були потерпілими.
 

Під час розгляду самовідводу представникові потерпілих дали змогу висловитись. Однак замість того, щоб навести аргументи у справі, він пригрозив притягнути законницю до дисциплінарної та кримінальної відповідальності та сказав кілька образливих слів на її адресу.
Суддя пішла в нарадчу кімнату, але представник подався слідом і став вимагати призначити наступне засідання. Суддя покликала охоронців, але представник не вгавав і викликав поліцію, щоб повідомити про «беззаконня» В.Левко. Йому здалося, що поліції замало, тож він зажадав покликати на допомогу ще й «Правий сектор».
На думку В.Левко, така поведінка представника потерпілих  дискредитує її, інших суддів, підриває довіру до правосуддя та є тиском. Про це вона написала до Вищої ради правосуддя (№2845/0/6-19).