Закон і Бізнес


Банкрутувати доведеться по-новому


24.06.2019 16:45
3049

До запровадження нових процедур банкрутства, які змінюються у зв’язку з ухваленням Кодексу з процедур банкрутства, залишилось менш як півроку.


Як бізнес-структурам підготуватись до нових реалій, обговорили на заході, організованому адвокатським об’єднанням Ader Haber, де судді та експерти разом із представниками бізнесу визначали ризики, до яких потрібно готуватися вже сьогодні, повідомляє «Закон і Бізнес».

За словами керуючого партнера ADER HABER Юрія Петренка, КзПБ несе для бізнесу певні ризики, тому підприємству варто провести «достатньо ґрунтовний не лише правовий, а й економічний аудит». Процедура банкрутства досить специфічна, тому варто звертатися лише до професіоналів. «Великою помилкою є звертатися до правників, коли підприємство вже вскочило в халепу», - вважає правник.

«Після того, як підприємство отримає дорожню карту, на якій вказані всі «сірі зони», їх виправлення потребуватиме менших зусиль і часу. До того ж, якщо після проведеного аудиту підприємство зазнає агресивного наступу з боку кредиторів, адвокатам, які супроводжують справу, буде набагато легше зорієнтуватися. Тож і захист буде більш якісним і виваженим», - радить Ю. Петренко.

Докладніше про новий процес припинення діяльності неефективних підприємств читайте у матеріалі «Від банкрутства не зарікаються».

Закон і Бізнес