Закон і Бізнес


Не дзвони мені, не дзвони


№25 (1427) 29.06—05.07.2019
4695

Суддю відволікли від роботи дзвінки з незнайомого номера. Жінка бажала обговорити з ним деталі справи, яка перебувала в нього на розгляді. Він кинув слухавку, а подальші спроби вийти на зв’язок ігнорував.


У провадженні Ігоря Чайкіна із Жовтневого районного суду м.Кривий Ріг Дніпропетровської області перебуває справа, яка надійшла з Національного агентства з питань запобігання корупції, про притягнення до адміністративної відповідальності за ч.2 ст.172 КпАП.

Одного дня до законника з невідомого номера зателефонувала жінка та заявила, що розгляд цієї справи стосується безпосередньо її інтересів, тому вона би хотіла обговорити перебіг провадження. Суддя заявив, що завершує розмову, і кинув трубку. Проте незнайомка не здавалась і продовжувала телефонувати ще кілька годин поспіль. І.Чайкін не відповідав на дзвінки.

Звідки вона взяла його номер, він не уявляє. Однак, на його думку, бажання обговорити справу свідчить про втручання в правосуддя з метою досягнення позитивного для себе результату. Тому І.Чайкін поскаржився до Вищої ради правосуддя (№2885/0/6-19). Він хоче, щоб Рада вжила відповідних заходів реагування.