Закон і Бізнес


Розкол у РСУ: голова ради злякався недовіри з боку колег?


21.06.2019 13:34
10324

Зустріч заступника голови Вадима Бутенка із заступником глави Адміністрації Президента Русланом Рябошапкою викликала бурхливу реакцію з боку очільника РСУ Олега Ткачука одразу на початку чергового засідання ради.


Останній звинуватив колег у намірі зірвати засідання та дестабілізувати роботу вищого органу суддівського самоврядування, повідомив кореспондент «Закон і Бізнес».

Таку реакцію експерти пов’язують із тим, що О.Ткачук виявив у порядку денному засідання РСУ (яке він довгий час не збирав з огляду на відсутність підтримки власних позицій з боку колег) питання щодо висловлення недовіри голові Ради суддів.

Утім, як зазначають експерти, О.Ткачук наразі не користується авторитетом суддівського середовища з огляду на бездіяльність в питаннях захисту незалежності судової влади та виключне зайняття власним піаром. Тому, він не знайшов нічого кращого аніж продовжити самопіар і робити безпідставні гучні заяви про начебто тиск Адміністрації Президента на суддів, замість того, щоб відповісти колегам на претензії на його адресу.

Наразі у засідання оголошено перерву, під час якої О. Ткачук відправляє звернення до Президента, Генпрокурора, ДБР з вимогою припинити тиск на судову владу та притягнути винних до відповідальності. У чому саме полягає цей тиск, не пояснюється.

Закон і Бізнес