Закон і Бізнес


Суд відправив під домашній арешт підозрюваного у побитті адвоката Несвітайла


21.06.2019 12:13
3656

Підозрюваний у побитті адвоката Олексія Несвітайла визнав вину та відправлений під домашній арешт, іншим двом підозрюваним запобіжні заходи будуть обиратись згодом.


Як повідомили в НААУ, 19 червня Шевченківський районний суд м. Києва розглядав клопотання слідчого ГУ НП в Київській області про застосування запобіжного заходу щодо підозрюваного у справі про побиття адвоката О.Несвітайла, яке сталося 20 травня цього року в м. Біла Церква, передає «ЗіБ».

Представниками Несвітайла в суді виступили адвокати – члени Комітету захисту прав адвокатів Ради адвокатів Київської області.

Як повідомляє Комітет, за результатами розгляду клопотання суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із покладенням обов'язків та носінням засобів контролю.

Судом враховано ту обставину, що підозрюваний вперше притягається до кримінальної відповідальності, визнав вину та готовий сприяти органу досудового розслідування. Одночасно Комітет інформує, що іншим двом підозрюваним також оголошено про підозри за частиною 2 ст. 398 КК України. Запобіжні заходи будуть обиратись згодом.

Решта осіб на даний час встановлюються. Зазначаємо, що переховування від органів поліції може стати підставою для застосування більш суворого запобіжного заходу.

Нагадаємо, РАУ звернулася до керівництва правоохоронних органів щодо належного розслідування нападу на адвоката О.Несвітайла.

Закон і Бізнес