Закон і Бізнес


Розпуск Ради: до КСУ передано важливі докази


14.06.2019 16:46
10054

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій передав до Конституційного Суду України документ про чисельність складу фракцій, які входили до коаліції.


Про це він заявив під час брифінгу в рамках Форуму країн Центральної та Східної Європи «VIA CARPATIA», передає «ЗіБ» з посиланням на прес-службу парламенту.

Політик наголосив, що відповідного документа не вистачало під час засідання Конституційного Суду 11 червня. Також Голова Парламенту передав до КСУ заяви, які надходили до Верховної Ради про вихід із коаліції від окремих народних депутатів.

А.Парубій додав, що з початку створення коаліція нараховувала понад три сотні нардепів, зауваживши, що якщо відняти від цієї кількості заяви осіб, які вийшли з коаліції, то загальна кількість учасників коаліції перевищуватиме 226 осіб. «Це підтверджує, що на момент виходу фракції «Народний фронт» коаліція існувала», — підкреслив Голова Верховної Ради і зауважив, що «найголовніше, вся думка і задум закону полягав в тому, що Верховна Рада України має бути розпущена у випадку, коли вона недієздатна і не може повноцінно працювати».

Водночас, працездатність парламенту, за його словами, можуть підтвердити і події останніх днів, коли були ухвалені закони про мову, про тимчасові слідчі комісії, постанови і рішення.

Як зазначив голова ВРУ, остаточне рішення щодо розпуску Ради має зробити КСУ.

Закон і Бізнес