Закон і Бізнес


РАУ скасувала рішення адвокатів Київщини про страйк


13.06.2019 13:57
4044

Рішення Ради адвокатів Київської області від 12 червня 2019 року про попереджувальний страйк адвокатів регіону скасоване Радою адвокатів України.


Таке рішення РАУ ухвалила в режимі електронного засідання, передає ЗіБ з посиланням на прес-службу НААУ.

Підставою для скасування стало порушення у разі його реалізації конституційних прав громадян на правову допомогу та гарантій незалежності адвокатської діяльності.

РАУ наголосила, що рішення органів адвокатського самоврядування не може бути спрямованим на обмеження чи блокування діяльності адвокатів з мотивів, не передбачених профільним Законом та Правилами адвокатської етики, необґрунтованого звинувачення адвокатури України у відмові від здійснення захисту конституційних прав громадян України та інших осіб.

Нагадаємо, до такого радикального заходу адвокати Київщини вдалися через ситуацію навколо розслідування факту побиття 20 травня в Білій Церкві адвоката Олексія Несвітайла, який виконував свої професійні обов’язки. 

Також Рада адвокатів України вирішила уповноважити Голову Ради адвокатів України Лідію Ізовітову звернутися до Міністра внутрішніх справ України, керівника Національної поліції України, Генеральної прокуратури, Державного бюро розслідування з вимогою про забезпечення неупередженого та швидкого проведення усього комплексу процесуальних та слідчих дій для встановлення причетних до вчинення кримінального правопорушення стосовно  О.Несвітайла.

Докладніше про цю ситуацію – у свіжому числі газети.

Закон і Бізнес