Закон і Бізнес


Власна думка


№23 (1425) 15.06—21.06.2019
4319

Підприємець вирішив висловити власну думку щодо корумпованості чиновника, свої міркування надіслав до суду, який розглядає справу. Там його слова сприйняли як спосіб уплинути на вирок.


У Чернігівському апеляційному суді перебуває на розгляді справа про одержання службовою особою хабара в особливо великому розмірі. Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області притягнув до відповідальності голову однієї з районних державних адміністрацій та вирішив його покарати ув’язненням на 7 років.

Цю справу суди розглядали неодноразово, але наприкінці лютого Велика палата Верховного Суду повернула її на новий апеляційний розгляд. Засідання призначили на початок червня.

Однак в останній день травня члени колегії Олександр Демченко, Валерій Заболотний та Іван Баглай отримали лист від директора товариства, розташованого на території району. Він повідомив суддів, що вважає голову РДА винним і на доказ своїх слів надіслав статтю з місцевої газети під назвою «Справа втікача: екс-голова РДА хоче уникнути покарання».

Такі дії підприємства судді потрактували як утручання в їхню діяльність і поскаржилися до Вищої ради правосуддя (№2575/0/6-19).