Закон і Бізнес


Ймовірність злочину


№23 (1425) 15.06—21.06.2019
29094

Працівник служби безпеки вирішив навчити законницю приймати правильні рішення та реагувати на клопотання вірно. Але жінці не сподобався такий майстер-клас із судочинства і вона поскаржилась.


У провадженні Солом’янського районного суду м.Києва перебуває кримінальне провадження за обвинуваченням у спробі скоїти злочин шпигунства та шахрайства.  Оксана Криворот — одна зі складу колегії, яка працює над цією справою.

На підготовчому засіданні наприкінці травня законники відмовили стороні обвинувачення у продовженні особі запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Наступного дня у кабінет О. Криворот прийшов незнайомець і пред’явив службове посвідчення СБУ. Він заявив, що наполягає на задоволенні клопотання про продовження строків запобіжного заходу, тож на його думку було б варто клопотання прокурорів задовольнити просто зараз.

Така поведінка співробітника служби безпеки та його спроба провести для неї тренінг не сподобалась О. Криворот. Вона вважає, що у такий спосіб на неї тиснуть, адже суддя має бути незалежним у прийнятті рішень від будь-кого. Про втручання у діяльність судді законниця скаржиться до Вищої ради правосуддя (№2456/0/6-19) та до Генерального прокурора, сподіваючись, що надалі вони зможуть запобігти таким історіям і представники  силових структур не вестимуть навчальних бесід на одинці із суддями, щоб отримати бажане рішення.