Закон і Бізнес


Дозволене і заборонене


№22 (1424) 08.06—14.06.2019
3050

Дозволене і заборонене Адвокат Barristers висловився з приводу вилучення правоохоронцями під час обшуку книжки, що займає чільне місце в ісламській сучасній літературі та пропагує діалог та толерантність.


Адвокат АО Barristers Олександр Щербина виступив на прес-конференції, присвяченій протидії ксенофобії та захисту прав етнічних меншин в Україні. Він висвітлив проблему, яка стосується переслідування та тиску з боку правоохоронних органів на релігійну організацію «Ісламський культурний центр України».

Правник сказав, що здійснює представництво та захист цієї організації вже понад рік. Він розповів про обшук, який там проводили представники правоохоронних органів у супроводі оперативних представників Служби безпеки.

Слідча дія тривала понад 7 год. і під час неї було вилучено книжку Юсуфа аль Кардаві «Дозволенное и запретное в исламе». Цей твір займає чільне місце в ісламській літературі, перекладений багатьма мовами світу, й відповідно до даних світової бібліотечної бази World Cat видавався у США, Індії, Таїланді, Малайзії, Китаї.

За словами О.Щербини, під час обшуку адвокатів до участі у слідчій дії не допустили. А в ухвалі суду не було надано дозволу на вилучення вказаної книжки.

На завершення виступу адвокат звернувся до присутніх з риторичним запитанням: на що спрямовані такі дії правоохоронних органів з огляду на те, що жодній особі в рамках цього кримінального провадження не повідомлено про підозру?