Закон і Бізнес


Оберіг для порушника


№22 (1424) 08.06—14.06.2019
3955

У Німеччині з водія, який перевищив швидкість, не стягнули штраф у розмірі €105 завдяки «ангелові-хранителеві». А оскільки це сталося напередодні Трійці, поліцейські оприлюднили жартівливу заяву.


Водій їхав зі швидкістю 54 км/год. на ділянці з обмеженням 30 км/год. Проте завдяки «ангелові-хранителеві в пір’ї, який вчасно і дбайливо простягнув крила», поліцейські змогли розпізнати машину, але не водія, пише Бі-Бі-Сі.

Втручання «Святого Духа» в традиційному для християнства образі білого голуба, можливо, не було випадковістю, припустили вони. «Ми зрозуміли знак і вирішили відпустити порушника, — мовиться в заяві. — Сподіваємося, що він теж зрозуміє цей знак згори й в майбутньому не порушуватиме правил».

Утім, голуба теж слід було оштрафувати за те, що летів дуже швидко на ділянці з обмеженням швидкості, відзначили поліцейські. «Проте ми не знаємо, куди ще йому потрібно встигнути до свята П’ятидесятниці (Святої Трійці), тому і тут дозволимо милосердю восторжествувати над правосуддям», — ідеться в заяві.