Закон і Бізнес


Портнову розширили повноваження


Андрій Портнов в Адміністрації Президента тепер куруватиме питання правосуддя, діяльності правоохоронних органів, імплементації нового КПК

№2-3 (1093) 19.01—25.01.2013
24671

Реформування правоохоронних органів й органів юстиції, питання помилування та судового устрою, представництва інтересів глави держави в судах тепер курируватиме радник Президента Андрій Портнов.


Голова Адміністрації Президента Сергій Льовочкін, коментуючи останні зміни в структурі АП, повідомив: «В Адміністрації створюється Управління реформування правоохоронних органів і органів юстиції, роботу якого разом з Управлінням з питань помилування, Управління з питань представництва інтересів Президента в судах і Головним управлінням з судового устрою курируватиме Андрій Портнов».

Як відомо, в Україні почав діяти новий Кримінальний процесуальний кодекс, імплементація якого, за словами С.Льовочкіна, — у сфері особливої уваги глави держави. Цей напрям також належатиме до повноважень А.Портнова, який забезпечуватиме моніторинг процесу реформування кримінального судочинства.

Відповідні зміни в структурі АП затверджені указом Президента від 16.01.2013 №23/2013 «Про внесення змін до Указів Президента України від 2 квітня 2010 року №504 і від 5 квітня 2011 року №352». Зокрема, згідно з документом замість управління забезпечення зв’язків з КС і представництва інтересів Президента в судах, яке раніше очолювала Олена Лукаш (зараз — міністр Кабінету Міністрів), з’явиться два окремі управління. Також на два підрозділи розділено Головне управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань. І, навпаки, замість двох структур — прес-служби й управління з питань комунікації — створено одне головне управління.