Закон і Бізнес


Штраф за пограбування


№22 (1424) 08.06—14.06.2019
4807

Підсудний, який, імовірно, проникнув у квартиру і хотів її обікрасти, запевняє, що правоохоронці запропонували йому зізнатись у скоєному, бо в них є домовленість із Фемідою.


Ганна Олейнікова із Автозаводського районного суду м.Кременчука Полтавської області веде справу про замах на злочин і крадіжку з проникненням у житло. На засіданні захисник та обвинувачений повідомили такі факти: зателефонувала невідома особа, запросила підсудного до кабінету заступника начальника місцевої поліції. Там йому запропонували визнати в суді свою вину, і, мовляв, Г.Олейнікова призначить йому покарання у вигляді штрафу, який поліція сама сплатить.

Ця історія не сподобалася законниці, і вона попросила Державне бюро розслідувань провести перевірку. На думку служительки Феміди, дії поліції є протиправними та такими, що порочать звання судді й підривають авторитет. Вона стверджує, що жодних домовленостей з поліцією не мала.

Про втручання законниця поскаржилася до Вищої ради правосуддя (№2437/0/6-19) та Генерального прокурора. Вона сподівається, що вони захистять її авторитет і допоможуть уникнути таких історій у майбутньому.