Закон і Бізнес


С.Шевчук оцінив перспективи проваджень проти Порошенка


03.06.2019 19:36
3910

«У мене немає підстав не довіряти словам професіонала, який повинен забезпечити належну правову оцінку поданих матеріалів. Фахівці мають розібратися у ситуації і ті, хто вчинив злочин, повинні бути покарані».


Про це заявив Голова Конституційного Суду України у 2018 – 2019 рр. Станіслав Шевчук, відповідаючи на запитання кореспондента видання «Закон і Бізнес» щодо правової перспективи кримінальних проваджень проти Петра Порошенка. Останнього звинуватили у державній зраді, відмиванні коштів, зловживанні службовим становищем, легалізації в офшорах злочинних доходів і несплаті податків, а також спробі узурпації судової влади.

Нагадаємо, оцінку перспективам кримінальних проваджень, ініційованих за чотирма заявами екс-першого заступника глави АП Андрія Портнова, нещодавно надав директор Державного бюро розслідувань України Роман Труба: «Я не можу говорити про перші висновки слідчих груп, це – таємниця слідства. Але моя оцінка, дивлячись на аргументацію, що викладена в заявах, можна сміливо стверджувати, що ці справи мають юридично-правову перспективу, — заявив директор ДБР. - Питання досить резонансні. У зв'язку з цим, нами заплановані і в найкоротші терміни будуть проведені активні слідчі дії. Ми будемо перевіряти всі факти, які були викладені у зверненнях, та, відповідно, добувати докази в підтвердження або спростування вини. Громадськість у найближчий період часу повинна отримати відповіді на всі питання».

На думку С.Шевчука такі заяви є досить серйозними. «З іншого боку, у нас так вибудоване суспільне і медійне середовище, що серйозні речі намагаються показати фейковими повідомленнями або юридичним тролінгом, - зазначив він. – Така ситуація є неприпустимою, водночас вона додатково підкреслює вагомість наявних матеріалів».

Закон і Бізнес