Закон і Бізнес


Оприлюднено список кандидатів в присяжні столичних райсудів


03.06.2019 12:36
3705

Київська міська рада оприлюднила список кандидатів в присяжні районних судів міста Києва для ознайомлення громадськості.


Територіальне управління Державної судової адміністрації України направило до Київської міської ради з питань дотримання законності, правопорядку та запобігання корупції подання щодо затвердження списку присяжних, передає «Закон і Бізнес».

Так, до списку присяжних увійшли:

Ірина Євченко — кандидат до складу присяжних Дніпровського районного суду м. Києва;

Світлана Лісецька —  кандидат до складу присяжних Деснянського районного суду м. Києва;

Олена Мірзоян  —  кандидат до складу присяжних Деснянського районного суду м. Києва;

Неля Рожко  —  кандидат до складу присяжних Шевченківського районного суду м. Києва.

Зазначимо, список присяжних затверджується на три роки і переглядається в разі необхідності для заміни осіб, які вибули зі списку, за поданням територіального управління ДСАУ. Після затвердження списку присяжних, список передається до відповідного окружного суду.

Присяжним може бути громадянин України, який досяг тридцятирічного віку і постійно проживає на території, на яку поширюється юрисдикція відповідного окружного суду.

Як повідомили у Київраді, якщо відомі обставини, які унеможливлюють включення цих громадян до списків присяжних районних судів м. Києва, необхідно повідомити про це постійну комісію Київської міської ради з питань дотримання законності, правопорядку та запобігання корупції.

Закон і Бізнес