Закон і Бізнес


Відпустка з пригодами

Де за знімок на пам’ять можна потрапити за ґрати


Пляж Май Кхао дістав неофіційну назву «аеропортного» через близькість до злітно-посадкової смуги аеропорту Пхукета.

№21 (1423) 01.06—07.06.2019
4386

Із подорожей ми привозимо нові враження, сувеніри і, звичайно ж, фото. Причому знімки робимо на кожному кроці, щоб було чим похвалитися в «Інстаграмі». Але це захоплення може мати сумні наслідки.


Наприклад, у Мінську пара туристів опинилася у відділку через фото на тлі пам’ятника городовому. Виявилося, що це символ місцевої міліції і в співробітників органів внутрішніх справ до нього вельми трепетне ставлення. Врешті-решт конфлікт закінчився профілактичною бесідою.

Але місцеві ЗМІ розповідають, що пам’ятники в Білорусі слід сприймати серйозно. Наприклад, потрібно обачно фотографуватися зі скульптурами «Маленький генерал» і «Гімназист», а до «Ангела, який плаче» необхідно торкатися зі ще більшою обережністю (це пам’ятник загиблим в Афганістані).

А на острові Пхукет у Таїланді вводяться серйозні покарання за селфі на тлі літаків, які злітають чи сідають. Їхня апаратура може засліпити пілотів, тому дії фотографів кваліфікуються як створення перешкод в організації повітряного руху. За законодавством Таїланду, таким порушникам загрожує тюрма, а у виняткових випадках — страта.

Тим, хто мандрує, наприклад, до Прибалтики, слід мати на увазі, що робити селфі в пунктах пропуску заборонено. Траплялися випадки затримання туристів, які залишали машину в забороненій зоні й прямували до прикордонних стовпів фотографуватися.