Закон і Бізнес


Впливова особа


№21 (1423) 01.06—07.06.2019
5737

Незнайомець пообіцяв звільнити суддю та керівника апарату суду, похвалився, що оголосить у Державній судовій адміністрації новий конкурс. І все задля того, щоб прилаштувати на посаду друга.


До виконувача обов’язків голови Дарницького районного суду м.Києва Тетяни Щасної прийшов відвідувач, котрий назвався працівником Вищої ради правосуддя. Метою візиту було добитися посади заступника керівника апарату суду для одного з учасників конкурсу.

Законниця сказала, що місце вже зайняте. Одначе чоловік попросив надати йому штатний розпис. Мовляв, він самостійно оголосить конкурс на посаду другого заступника керівника апарату в ДСАУ. Керівник апарату суду відмовився надавати штатний розпис, служителька Феміди теж.

Не добившись бажаного, чоловік вирішив налякати працівників суду. Невдовзі після інциденту з невідомого номера Т.Щасній та керівнику апарату пригрозили звільненням з посад.

Такі дії незнайомця суддя вважає втручанням у свою діяльність, тому поскаржилася ВРП (№2240/0/6-19) та Генерального прокурора.