Закон і Бізнес


Страшні обіцянки


№21 (1423) 01.06—07.06.2019
6047

Чоловік, який зізнався в тому, що вдарив власну маму молотком по голові та виготовляв наркотики, пообіцяв судді розправу. Законник серйозно поставився до слів злочинця й попросив захисту.


У провадженні Олександра Ачкасова із Запорізького районного суду Запорізької області перебуває справа за обвинуваченням у заподіянні тілесних ушкоджень і виготовленні психотропних речовин.

Обвинуваченому обрали запобіжний захід — тримання під вартою. Таке рішення йому не сподобалося, тож він вилаяв суддю матом просто під час засідання. А потім пообіцяв, що, коли його звільнять, він помститься та вб’є О.Ачкасова. Погрози чули прокурори, адвокат і секретар судового засідання. Крім того, вівся відеозапис.

Оскільки чоловіка обвинувачують у жорстокому вбивстві й він визнав цей злочин, суддя серйозно поставився до таких слів. Тому звернувся до Вищої ради правосуддя (№2254/0/6-19) та Генерального прокурора по захист. Він просить негайно внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про правопорушення за ст.377 Кримінального кодексу та розпочати розслідування.