Закон і Бізнес


Адвокат на весь день


№21 (1423) 01.06—07.06.2019
3120

Гонорари адвокатам за призначенням збільшили залежно від складності кримінальної справи, часу доби та дня тижня. Оплата проводиться за кожен день захисту без урахування фактично згаяного часу.


Згідно з новим порядком відшкодування процесуальних витрат час зайнятості адвоката, котрий бере участь у кримінальній справі за призначенням, обчислюється в днях, незалежно від фактичної тривалості роботи. А в тих випадках, коли адвокат протягом дня виконував доручення в кількох кримінальних справах, питання про оплату його праці повинне вирішуватися за кожним випадком окремо.

Також ставка враховує підсудність кримінальної справи, кількість підозрюваних або обвинувачених у ній, кількість пред’явлених обвинувачень, обсяг матеріалів справи. А в разі здійснення повноважень адвокатом хоч би частково в нічний час, розмір його винагороди розрахують за весь день за «нічним тарифом».

Мінімальна денна ставка встановлена на рівні 900 руб. (360 грн.), причому вона виплачується, навіть якщо адвоката викликали, але він не працював. Максимум цього року сягає 2750 руб. (1100 грн.) — за роботу у вихідний в особливо важких справах.