Закон і Бізнес


Адвокати обговорили критерії скасування рішень КДКА


28.05.2019 10:35
2401

Вища кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури іноді скасовує рішення КДКА регіону. Коли таке відбувається, це свідчить про явні порушення кваліфікаційної або дисциплінарної процедури, яких припустилися місцеві органи адвокатського самоврядування.


Типові порушення під час провадження, їх причини та можливі шляхи попередження обговорили представники адвокатського самоврядування під час робочої зустрічі 25 травня 2019 року, передає «ЗіБ» з посиланням на ВКДКА.

Участь у заході, зокрема, взяли голова КДКА Херсонської області Катерина Берещенко, голова ВКДКА Сергій Вилков та голова секретаріату ВКДКА Віктор Вовнюк.

«Ми розуміємо орієнтир регіональних КДКА на прозорі і зрозумілі критерії винесення того або іншого рішення Вищою комісією, – зауважив С.Вилков. – Адже скасування рішень дисциплінарних або кваліфікаційних палат так або інакше не лише кидає тінь на якість роботи місцевих органів адвокатського самоврядування, але й завжди пов’язано з порушення прав наших колег».

Також голова ВКДКА взяв участь у роботі Другого щорічного форуму адвокатів Херсонщини «Таврійський обрій», організованого Радою адвокатів Херсонської області. Під час вітальної промови перед учасниками заходу, він зупинився на ключових тенденціях розвитку законодавства про адвокатуру, зокрема в частині змін до:

– Порядку допуску до складення кваліфікаційного іспиту, порядку складення кваліфікаційного іспиту та методики оцінювання результатів складення кваліфікаційного іспиту для набуття права на заняття адвокатською діяльністю в Україні;

– Положення про порядок прийняття та розгляду скарг щодо неналежної поведінки адвоката, яка може мати наслідком його дисциплінарну відповідальність;

– Регламенту кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури регіону.

Закон і Бізнес