Закон і Бізнес


У ЦВК підтвердили початок виборчої кампанії з 24 травня


23.05.2019 13:46
2354

Відповідно до Закону про вибори народних депутатів виборчий процес позачергових виборів починається з наступного дня після опублікування Указу, тобто 24 травня 2019 року без прийняття ЦВК будь-якого рішення щодо його початку.


На цьому наголосили у прес-службі Центральної виборчої комісії, передає «Закон і Бізнес».

Нагадаємо, сьогодні, 23 травня, було опубліковано Указ Президента від 21 травня 2019 року «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів».

У ЦВК наголосили, що комісія діє лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, передбачений Конституцією та законами України, відповідно до яких не має повноважень щодо встановлення конституційності чи неконституційності Указів Президента, а також фактично позбавлена можливості звернення до Конституційного Суду.

«Центральна виборча комісія готова і здатна здійснювати встановлені законом функції щодо проведення позачергових виборів депутатів 21 липня 2019 року, — йдеться у повідомленні прес-служби. — Центральна виборча комісія наголошує, що і Президент України, і Парламент, і політичні партії та кандидати в депутати, які братимуть участь у виборах, мають усвідомлювати відповідальність за легітимність всього виборчого процесу та його результату.

Закон і Бізнес