Закон і Бізнес


Сумісник — вже не адвокат?


№2-3 (1093) 19.01—25.01.2013
3895

Вища кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури вирішила серйозно взятися за адвокатів-сумісників. Їх попередили, що у випадку порушення відповідної норми закону вони можуть втратити право на заняття адвокатською діяльністю.


На адвокатів, що порушують норми закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» про несумісництво, може бути накладене дисциплінарне стягнення у вигляді припинення права на заняття адвокатською діяльністю. Про це нагадав голова Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Валентин Загарія. «Адвокати протягом 90 днів з дня набуття чинності законом були повинні письмово повідомити кваліфікаційно-дисциплінарні комісії адвокатури за місцем отримання свідоцтва про існування обставин несумісництва, — мовиться у зверненні В.Загарія. — 13 листопада 2012 закінчився термін повідомлення про існування обставин несумісництва адвокатами, які зараз займають посади або здійснюють діяльність, несумісну з діяльністю адвоката».

У зв’язку з цим голова ВКДКА відзначив, що згідно з п.1 ч.2 ст.34 закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», здійснення такої дисциплінарної провини є підставою для притягнення адвоката до дисциплінарної відповідальності. «У разі порушення норм, що стосуються вимог несумісництва, на адвоката накладається дисциплінарне стягнення у вигляді припинення права на заняття адвокатською діяльністю», — відзначив він.