Закон і Бізнес


Дебати на пост президента АПУ: що пропонують кандидати


17.05.2019 18:19
2381

Кандидати на посаду президента Асоціації правників України представили свої передвиборні програми.


Денис Бугай, який вже очолював АПУ у 2013-2017 р.р., і Андрій Вишневський, який претендує на цю посаду вперше, вважають за необхідне спрямувати роботу Асоціації на розвиток професійної спільноти, підтримку та захист представників інших правничих спільнот — суддів, провоохоронців, нотаріусів — реформування правничої освіти.

Під час блоку, який передбачав взаємне інтерв'ювання кандидатами один одного, А. Вишневський нагадав Д. Бугаю, що свого часу той активно виступав на підтримку проекту нової редакції закону про адвокатуру N9055. Одним з моментів, на які Д.Бугай звертав особливу увагу, була пропозиція щодо ротації у керівництві самоврядних правничих органів.

Зокрема, він наполягав на неможливості перебування на виборній посаді понад 2 строки. Водночас, підкреслив А. Вишневський, його опонент претендує на головування в АПУ втретє. Відповідаючи на це, Д.Бугай наголосив, що говорив не про обмеження перебування на посаді двома строками, а про перерву, після якої особа, яка відчуває у собі потенціал, знову може балотуватись на виборну посаду.

Відповідаючи на питання редакції «ЗіБ», чи планує АПУ працювати з НААУ обидва кандидати запевнили у тому, що шукатимуть шляхи до співпраці. При цьому вони ладні не чекати на зміну керівництва в АПУ, а почати взаємодіяти вже зараз. А от на питання редакції щодо можливості розвитку правничої спільноти без політики відповіді розділились. А. Вишневський вважає, що адвокатура не може бути позаполітикою, тож це необхідно враховувати.

Водночас варто дотримуватись розумної дистанції. Д.Бугай вважає, що це можливо. Однак, якщо йтиметься про будь-яку взаємодію з політикою, цілі адвокатури та принципи її діяльності мають бути у пріоритеті.

Закон і Бізнес