Закон і Бізнес


Не жуй на ходу!


№19 (1421) 18.05—24.05.2019
2930

Влада Японії закликала туристів не їсти на ходу. Такий спосіб споживання їжі збільшує ризик травм від зіткнення з перехожими.


На багатьох популярних японських ринках часто продається їжа, яку мандрівники беруть із собою, наприклад смажені закуски на шампурах. На думку влади, пішоходи ризикують отримати травми через туристів, які розгулюють у людних місцях з гострими паличками для їжі, повідомляє Japan Times.

Щоб вирішити цю проблему, керівництво ринків розвісило оголошення, які закликають іноземців не їсти на ходу. «Ми не можемо заборонити відвідувачам насолоджуватися їжею, проте хочемо потурбуватися про них і закликаємо не їсти на ходу», — прокоментував це рішення президент асоціації ринків Норікадзу Такахасі.

Деякі мандрівники обурилися через нові правила. Адже такий спосіб споживання їжі дає змогу повною мірою насолодитися атмосферою визначних пам’яток.

Нагадаємо: цього року в Японії набрав чинності закон, згідно з яким кожен турист, котрий виїжджає з країни, зобов’язаний заплатити податок — 1000 єн (близько 240 грн.). Водночас і далі діятиме закон про безкоштовну видачу в’їзних віз.