Закон і Бізнес


Мама адвоката


№19 (1421) 18.05—24.05.2019
5257

Суддя словам своєї дитини вірить більше, ніж офіційним реєстрам, і вважає, що відбулося підроблення документів. Адже її нащадок не міг бути співзасновником підприємства.


Наприкінці лютого Катерині Плахотнюк із Голосіївського районного суду м.Києва повідомили, що її син є співзасновником адвокатського об’єднання. Законницю така заява обурила, адже вона була переконана, що її чадо не має жодного стосунку до цього товариства. Вона зробила запит на сайті Міністерства юстиції до Єдиного державного реєстру юридичних осіб щодо державної реєстрації та дізналася, що слова журналіста були правдивими — її син справді фігурує в цих списках. Крім того, жінка довідалася, що серед співзасновників є адвокат, який був представником однієї зі сторін у справі, яку вона розглядала.

К.Плахотнюк запитала про історію з адвокатською компанією в сина, і він запевнив, що не має до цього жодного відношення, не давав ні своєї згоди на створення товариства, ні грошей до статутного фонду, а також не підписував ні одного документа. Суддя переконана, що син їй не бреше, а отже, мова йде про підроблення офіційних документів і незаконне використання імені.

Такі дії недоброзичливців законниця вважає тиском на суд, тому просить Вищу раду правосуддя (№971/1/6-19) вжити відповідних заходів для її захисту.