Закон і Бізнес


Призначення наостанок


№19 (1421) 18.05—24.05.2019
4818

Глава держави встиг провести конкурс та призначити двох нових членів Вищої ради правосуддя.


Загалом спеціальна конкурсна комісія рекомендувала 13 осіб. Президент обрав двох і призначив на ці посади Михайла Ісакова та Андрія Василенка.

Перший — виходець із Волині, але більшу частину життя провів у Харкові, де навчався в юридичному інституті. До того встиг навіть попрацювати секретарем комітету комсомолу заводу. Отримавши адвокатське свідоцтво, заснував і очолив Харківську міську колегію адвокатів. М.Ісаков був членом Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури при Кабінеті Міністрів, віце-президентом Асоціації адвокатів. Дотепер — професор Донецького юридичного інституту МВС України, доктор юридичних наук.

Член Вищої кваліфікаційної комісії суддів А.Василенко, зазнавши невдачі на останньому з’їзді науковців, отримав посаду в Раді з рук гаранта. Його офіційна біографія доволі лаконічна: закінчив Київський державний університет ім. Т.Шевченка, потім — аспірантура, захист кандидатської, невеличкий досвід роботи в Міністерстві зовнішньоекономічних зв’язків. А вже з 1992 року він заступник, а згодом і генеральний директор «Першої національної бізнес-компанії», що не назвеш ні адвокатською, ні науковою діяльністю.