Закон і Бізнес


Непрохане посвідчення


№19 (1421) 18.05—24.05.2019
5924

Суддя винесла попередження людям, які шуміли на судовому засіданні. Виявилося, що то були представники медіа. Щоб помститися, вони поскаржились у поліцію, а там відкрили кримінальне провадження через перешкоджання професійній діяльності.


Лілія Букіна з Дніпропетровського окружного адміністративного суду дізналася про те, що на адресу суду надійшов лист із поліції, в якому її повідомляють про відкриття кримінального провадження через перешкоджання роботі журналістів і незаконну відмову в доступі до інформації.

Суд розглядав позов підприємства проти Кам’янської міської ради про визнання протиправним і скасування рішення. Справою зацікавилася місцева громадська організація. Активісти прийшли на засідання, пред’явивши посвідчення журналістів, але через те, що порушувати дисципліну, дістали від судді попередження.

Л.Букіна вважає, що ніхто не просив у представників громадської організації пред’явити посвідчення журналіста, необхідно було лише показати документ, який посвідчує особу. Попередження гості дістали зовсім не тому, що працюють у ЗМІ, а тому, що погано поводились.

Усю цю історію з кримінальним провадженням проти неї законниця вважає тиском на суд і повідомила про це Вищу раду правосуддя (№2042/0/6-19), попросивши вжити передбачених законодавством заходів для захисту її авторитету та незалежності.