Закон і Бізнес


Тонкощі виконання


№17-18 (1419-1420) 09.05—17.05.2019
2681

Під час координаційної зустрічі з питань запровадження електронного обміну інформацією між банківськими установами та приватними й державними виконавцями при здійсненні виконавчого провадження радник ADER HABER звернув увагу на необхідність реформи системи електронного виконання рішень.


Захід відбувся у будівлі Незалежної асоціації банків України. На ньому були присутні представники провідних фінустанов, Асоціації приватних виконавців України, Національного банку, Міністерства юстиції та ДП «НАІС».

Від імені АПВУ як окремий експерт участь у зустрічі взяв радник ADER HABER Олексій Соломко, який також є членом Науково-консультативної ради приватних виконавців.

Основним питанням заходу стало вдосконалення процедури направлення та опрацювання постанов державних і приватних виконавців про накладення арешту на рахунки боржника.

О.Соломко звернув увагу представників міністерства та НБУ на необхідність уможливлення направлення виконавцями платіжних вимог про примусове списання коштів з рахунків боржників у електронному вигляді.

Як відзначив експерт, основною метою запровадження системи електронного арешту коштів є необхідність зменшення паперового обігу.