Закон і Бізнес


Суд розгляне справу щодо стягнення 1 млн. грн. з члена ВККС «по-спрощеному»


10.05.2019 13:48
3045

Окружний адміністративний суд міста Києва розгляне справу щодо відшкодування 1 млн. грн. моральної шкоди з члена ВККС Павла Луцюка у спрощеному провадженні.


Про це «ЗіБ» повідомили у прес-службі ОАСК.

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом судді Ольги Горчакової до члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України П. Луцюка про визнання протиправними його дій та відшкодування моральної шкоди. Суд розгляне справу в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

Нагадаємо, позивачка звернулась в суд, так як вважає, що П.Луцюк допустив протиправні дії щодо правильності перевірки зошиту практичного завдання, що стало причиною прийняття рішення про не допуск її до наступного етапу кваліфікаційного оцінювання і визнання судді такою, що не відповідає займаній посаді. О.Горчакова просить суд стягнути з відповідача 1 млн. гривень моральної шкоди та перерахувати їх на благодійність.

Зазначимо, 15 лютого з'їзд адвокатів оголосив П.Луцюку недовіру, а потім  звільнив його з посади члена ВККС та та обрав новим представником від адвокатури у складі ВККС Олександра Дроздова. Утім 19 лютого Рівненський окружний адміністративний суд призупинив дії двох рішень з’їзду адвокатів про звільнення П.Луцюка з посади, а також обрання на посаду члена ВККС О.Дроздова.

Закон і Бізнес