Закон і Бізнес


Тверезий вік


№2-3 (1093) 19.01—25.01.2013
3406

Парламентарі пропонують збільшити мінімальний вік для покупців алкогольних напоїв, пива й тютюнових виробів з 18 до 21 року.


Відповідні ініціативи прописані в законопроекті «Про внесення змін до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обороту спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів» (№1245). Автор ініціативи — віце-спікер парламенту Руслан Кошулинський.

Крім вікових обмежень, в проекті пропонується заборонити продаж алкогольних напоїв у радіусі 200 м від загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладів, на території автозаправних станцій і з 22.00 до 8.00. Винятком будуть тільки місця громадського харчування.

Також ініціатива передбачає обмеження кількості ліцензій на роздрібний продаж алкоголю і тютюну залежно від кількості жителів у населених пунктах. Пропонується дати міським, сільським і селищним радам право визначати кількість ліцензій на роздрібну торгівлю алкоголем і тютюном за квотою одна ліцензія на 10 тис. жителів і приймати рішення про продаж таких ліцензій на аукціоні.