Закон і Бізнес


Вирок для кішки


№17-18 (1419-1420) 09.05—17.05.2019
4810

Мешканка міста Белв’ю (штат Вашингтон) була змушена найняти адвоката для своєї кішки Міски, щоб подати до суду на міську службу з питань контролю за тваринами.


На Міску скаржилися сусіди: вона регулярно залазила в чужі будинки, полювала на кроликів і билася з іншими домашніми вихованцями. За ці бешкети десятирічній кішці виписали понад 30 штрафів. Якось її навіть посадили у в’язницю на кілька місяців, повідомляє Fox News.

Власниця кішки, Анна Даніелі, звернулася до адвоката для того, щоб відновити репутацію Міски і врятувати її від усипляння, до якого її засудила міська служба з питань контролю за тваринами.

Адвокат Джон Циммерман побудував лінію захисту на тому, що ініціатор переслідування кішки живе поряд з Анною і підмовляв сусідів скаржитися.

Суперечка про долю домашнього вихованця схвилювала весь округ: у розслідуванні брали участь 4 прокурори. Дж.Циммерман відзначив, що це марне витрачання грошей платників податків.

У результаті рішення про усипляння скасували, а Міску випустили на волю, зобов’язавши А.Даніелі компенсувати вартість її тримання в «котячій в’язниці».