Закон і Бізнес


Хай буде світло!


№17-18 (1419-1420) 09.05—17.05.2019
3360

Однією з причин загибелі пішоходів у ДТП є не тільки неуважність і недотримання правил дорожнього руху, а й банальна темрява. Через неї навіть уважний водій може не помітити людину на переході.


Проект «Про внесення змін до Закону України «Про автомобільні дороги» (№10257) зобов’яже «Укравтодор» забезпечити освітлення всіх регульованих та нерегульованих пішохідних переходів доріг загальнодержавного значення.

Автор визнає, що освітлення всієї дороги обходиться дорого, тому пропонує обмежитися ліхтарями на пішохідних переходах. Причому вони мають бути такими яскравими, аби водії могли здалека бачити пішоходів. Це, за задумом, допоможе суттєво зменшити кількість ДТП на дорогах загальнодержавного значення та мінімізувати ризики їх виникнення.

Водночас у розділі щодо фінансово-економічного обґрунтування своєї законодавчої ініціативи нардеп зазначає, що реалізація такого обов’язку не потребуватиме додаткових витрат з державного бюджету. Напевне, чиновники «Укравтодору» мають лише хлопнути у долоні й промовити «Хай буде світло!».