Закон і Бізнес


Помилка на мільярд


№17-18 (1419-1420) 09.05—17.05.2019
3197

Бажання залучити штучний інтелект до боротьби із злочинністю цілком природне. Але програми складають люди, а отже, вони не захищені від помилок.


18-річного Усмана Баха затримали за обвинуваченням у кількох крадіжках з магазинів Apple Store в штатах Массачусетс, Нью-Джерсі, Нью-Йорк і Делавер. В ордері на арешт була фотографія підозрюваного, але студент стверджує, що ця людина навіть не схожа на нього, пише Bloomberg.

Також, за словами У.Баха, під час вчинення однієї з крадіжок він був на випускному, тобто має алібі. Студент також говорить, що раніше втратив своє посвідчення водія.

Поліція припустила, що справжній грабіжник міг знайти документ і використовувати дані для ідентифікації в Apple Store. В цьому випадку компанія могла помилково пов’язати персональні дані У.Баха із зовнішністю крадія, яку запам’ятала система розпізнавання осіб, установлена в магазинах.

У Нью-Джерсі справу проти У.Баха ще не закрили, в трьох інших штатах у правоохоронців запитань до студента немає. Проте тепер уже сам юнак подав позов до компанії Apple з вимогою заплатити $1 млрд за стрес, який довелося пережити через обвинувачення.