Закон і Бізнес


Недобросовісні батьки позбулися земельних ділянок


07.05.2019 13:24
2786

Через борги з аліментів у мешканців Кіровоградщини відібрали земельні ділянки, які були реалізовані на торгах. Діти, батьки яких не платили аліментів, отримали гроші після примусової реалізації майна.


З початку року на Кіровоградщині на відкриті торги було виставлено 34 земельні ділянки, з них 14 успішно реалізували, передає «Закон і Бізнес».

Колишні власники позбулися права на них у зв’язку з багатотисячними боргами з аліментів, повідомили у Міністерстві юстиції.

Упродовж кількох місяців левова частка земельних ділянок була реалізована через борги з аліментів. Зокрема в західній частині Кіровоградщини після примусової реалізації майна понад 78 тисяч гривень від свого недобросовісного тата отримала 10-річна донька з Голованівського району. Чоловік не надавав своїй колишній родині фінансової підтримки впродовж 12-ти років. Аналогічна ситуація склалася і в Гайворонському районі. Там місцевий мешканець також позбувся землі, яку успішно купили на торгах. Завдяки цьому його донька отримала більше 54 тисяч гривень аліментів.

Згідно з офіційними даними, реалізація відбулася також і у зв’язку з банківськими боргами. Загалом із початку року шляхом проведення відкритих торгів земельних ділянок виручили майже 690 тисяч гривень.

Закон і Бізнес