Закон і Бізнес


Суд не став скасовувати призначення нового члена ВККС від ДСА


07.05.2019 09:52
3628

Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши заяву про забезпечення позову щодо заборони призначати Сергія Остапця членом Вищої кваліфікаційної комісії суддів від Державної судової адміністрації України, ухвалив відмовити у її задоволенні.


Про це «ЗіБ» повідомили у прес-службі ОАСК.

Наразі, судом встановлено відсутність об’єктивних доказів та пояснень, які б свідчили про існування очевидної небезпеки заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивача до ухвалення рішення в адміністративній справі. Окрім цього, порівнявши співвідношення прав (інтересу), про захист яких просить заявник, із наслідками вжиття заходів забезпечення позову для заінтересованих осіб, як це прямо передбачено ч. 2 статті 151 КАС України, суд не вбачає підстав для задоволення поданої заяви про забезпечення адміністративного позову.

Окрім цього, вирішуючи питання щодо даної заяви про забезпечення позову, судом було встановлено, що конкурс з добору кандидатів для призначення членом Вищої кваліфікаційної комісії суддів проводився щодо вакантної посади члена ВККСУ, оскільки строк повноважень особи, яка попередньо займала таку посаду, складав 4 роки та наразі закінчився. Водночас, повноваження щодо призначення відповідних членів ВККС є виключними дискреційними повноваженнями голови ДСА.

Нагадаємо, раніше до ОАСК надійшла заява про забезпечення позову, де позивач просив суд зупинити дію рішення Комісії згідно з яким, С.Остапець визначений переможцем конкурсу з добору кандидатів для призначення членом ВККС від ДСА.

Закон і Бізнес