Закон і Бізнес


Екс-президент відкупиться від справи?


№2-3 (1093) 19.01—25.01.2013
2484

Головна прокуратура Єгипту погодилася з пропозицією адвокатів колишнього президента Хосні Мубарака повернути в казну 18 млн єгипетських фунтів (близько 22 млн грн.).


Як пише Egypt Independent, ця сума призначена для відшкодування вартості подарунків, раніше отриманих Х.Мубараком від медіахолдингу «Аль-Ахрам». У обмін на повернення грошей адвокати вимагають припинити слідство в справі екс-президента.

Раніше Х.Мубарак був переведений з тюремного госпіталю у військовий госпіталь Каїру, після чого його взяли під варту на 15 діб для продовження слідства. Згодом Касаційний суд Єгипту задовольнив прохання про перегляд справи колишнього президента. Коли саме відбудеться нове слухання, поки не відомо.

Х.Мубарак займав пост президента Єгипту з 1981 року. На початку 2011 року його засудили до довічного ув’язнення за причетність до розгонів акцій протесту опозиції, що виступала за повалення діючого режиму. Після перемоги опозиції Х.Мубарак і багато його прихильників були арештовані й постали перед судом.