Закон і Бізнес


Гуляйпільська печатка


№16 (1418) 27.04—08.05.2109
9399

У провадженні, якого ніколи не існувало, із зазначенням осіб, котрі не були його учасниками, прийнято рішення, якого ніде нема, і затверджено його штампами, яких ніколи ніхто не виробляв.


Печатку Гуляйпільського районного суду Запорізької області підробили. Про це працівники суду дізнались із запиту, надісланого на електронну адресу установи. Особа хотіла довідатися, чи розглядав суд провадження та приймав рішення про стягнення боргу за договором позики.

Працівники суду з’ясували, що жодної справи із такими реквізитами, а також із таким складом учасників у провадженні Гуляйпільського райсуду не було, більше того — не було взагалі в жодному суді.

Коли працівники оглянули додане до листа скановане рішення, виявилося, що там підроблена гербова печатка, а відтиски штампів не міг зробити жоден із працівників, оскільки таких штампів ніколи не виготовляли. Тобто документ виявився підробкою, і суд повідомив про це запитувача.

Суддя Оксана Романько поскаржилася про підробку рішення до Вищої ради правосуддя (№1858/0/6-19) та Генеральної прокуратури. Також про інцидент повідомили на офіційному сайті суду. О.Романько турбується, що сама наявність такої підробки призводить до дискредитації всього судочинства.