Закон і Бізнес


Закони фентезі

Серіал надихнув британців на правові дискусії про регулювання драконів і монстрів


У середині квітня стартував 8-й, останній, сезон серіалу.

№16 (1418) 27.04—08.05.2109
3545

Через призму художніх образів «Гри престолів» можна вивчити сучасні проблеми, відзначають представники найбільших юршкіл Великої Британії. Британські студенти досліджують право і закон у серіалі на спеціальній конференції.


Закон, влада і правосуддя в серіалі «Гра престолів» стануть темою конференції, на яку зберуться в червні студенти Абертейського університету і юршколи Університету Дарема.

Відзначений нагородами серіал привернув увагу не тільки загалу, але і дослідників, які бачать у його художніх образах відсилання до сучасних проблем, пояснюють своє рішення організатори конференції.

В її рамках студенти обговорять проблеми влади, корупції і верховенства закону, правосуддя і покарання, роль війни і воєнних злочинів. Окрім цього, торкнуться й специфічних питань. Наприклад, щодо регулювання драконів, монстрів і потойбічних істот.

Серіал і раніше надихав представників юридичної професії. У 2017 році окружний суддя із США використав при виголошенні вироку в справі, що стосується свободи слова, вислів персонажа серіалу, повідомляє Legal Cheek. Цитуючи Тіріона Ланністера, суддя написав: «Один мудрець якось сказав: «Справжня історія світу — це історія блискучих бесід у розкішних залах».