Закон і Бізнес


НАЗК виявило порушення у Вищій раді правосуддя


25.04.2019 13:48
3390

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло припис голові Вищої ради правосуддя Володимиру Говорусі про порушення низки норм Закону України «Про запобігання корупції».


Про це «ЗіБ» повідомили в прес-службі НАЗК.

Так, за результатами проведеної перевірки у Вищій раді правосуддя встановлено, що відповідальні посадові особи Ради, порушивши вимоги статті 49 Закону, своєчасного не подали декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Також були встановлені порушення вимог статті 53 Закону в частині незабезпечення ВРП належних умов для здійснення повідомлень його працівниками про порушення вимог Закону іншою особою через офіційний веб-сайт Комісії, а також проведення службового розслідування з метою виявлення причин та умов, що сприяли невиконанню посадовими особами секретаріату ВРП вимог частини другої статті 49, частини четвертої статті 53, частини третьої статті 57, частин другої та третьої статті 58 Закону України «Про запобігання корупції».

Зазначимо, що приписи Національного агентства є обов’язковими до виконання. За невиконання припису голова ВРП несе відповідальність, передбачену статтею 188-46.

Закон і Бізнес