Закон і Бізнес


Стілець як аргумент


№16 (1418) 27.04—08.05.2109
6395

Під час засідання адвокат схопив стілець і кинув його на стіл, за яким сидів суддя. Останній сприйняв це як погрозу насильством. Поки що з інцидентом розбирались у Вищій раді правосуддя.


Як зазначив у повідомленні Роман Кузнєцов із Центрально-Міського районного суду м.Кривий Ріг, він розглядав клопотання про арешт тимчасово вилученого майна. Правник, який у цьому провадженні мав статус третьої особи, щодо майна якої вирішується питання про арешт, учинив щодо нього протиправні дії.

На підтвердження цього суддя надіслав відеозапис перебігу засідання. За оцінкою члена ВРП Вадима Беляневича, «адвокат порушив положення закону «Про судоустрій і статус суддів», а також Правила адвокатської етики».

Тож Рада вирішила звернутися до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Дніпропетровської області, аби там розглянули питання щодо притягнення юриста до дисциплінарної відповідальності. Водночас від Генеральної прокуратури очікують інформації про розслідування злочину за ст.377 («Погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного») Кримінального кодексу. Це правопорушення може потягти на 3 роки позбавлення волі.

Закон і Бізнес