Закон і Бізнес


Кіно на експорт


№16 (1418) 27.04—08.05.2109
3085

Як тільки кіноіндустрію звільнять від «зайвих» податків, в Україну рікою потечуть кошти світових гігантів кіновиробництва. Сценарій податкових змін, побудований з урахуванням кращих традицій Голівуду. Однак чи буде хеппі-енд?


Відповідний проект «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підтримки та підвищення міжнародної конкурентоспроможності галузі відео- та кіновиробництва» (№10224) подано для ознайомлення до Комітету з питань податкової та митної політики.

Обґрунтовуючи необхідність унесення змін до п.186.3 ст.186 ПК, народні депутати посилаються на досвід країн Центрально-Східної Європи. Мовляв, діставши підтримку з боку держави, кіно- та відеовиробництво досягли значних результатів. Тож, звільнивши експорт послуг щодо виробництва відео- та кіно-продукту від ПДВ, Україна, за прогнозами нардепів, матиме позитивний ефект і для всіх інших сфер економіки.

Проте, на відміну від продуктів харчування, глядач дивиться, не те кіно, що дешевше, а те, яке варте уваги. І розмір ПДВ на це не впливає.