Закон і Бізнес


ВАКС запрацює найближчим часом — О. Жуков


24.04.2019 14:47
2644

Всі роботи по запуску Вищого антикорупційного суду виконуються відповідно до графіків.


Про це повідомив тимчасово виконуючий обов'язки керівника апарату Антикорупційного суду Олексій Жуков під час засідання Ради суддів України, що відбулося 19 квітня, передає «Закон і Бізнес».

Як повідомили в прес-службі РСУ, О.Жуков під час засідання детально проінформував Раду про темпи і строки виконання завдань щодо запуску роботи ВАКС. З його слів, більшість організаційних питань вже врегульовано, а всі роботи виконуються відповідно до графіків.

Голова РСУ Олег Ткачук зазначив, що знайде час і можливість особисто пересвідчитися в організації та проведенні робіт, бо Рада суддів України відповідно до закону здійснює контроль за організацією діяльності судів незалежно від їх інстанційності, юрисдикції і заслуховує з цих питань керівництво ДСА України.

Нагадаємо, 11 квітня 2019 року, Президент України підписав Указ про призначення суддів Вищого антикорупційного суду та Апеляційної палати ВАС, а 12 квітня вони склали присягу на вірність народові України у будівлі Верховного Суду. Сам суд має розпочати роботу після того, як збори суддів визначаться з датою початку роботи.

Наразі триває зарахування суддів до складу суду та облаштування приміщень, де працюватимуть судді та апарат. Вирішено, що допоки триватиме капітальний ремонт приміщень, котрі були виділені під Вищий антикорупційний суд, він працюватиме у колишніх будівлях Печерського районного суду міста Києва, які розташовані на Хрещатику і Хрестовому провулку.

22 квітня голова Ради суддів України побував у приміщенні на Хрещатику, де працюватиме власне Вищий антикорупційний суд, та на Хрестовому провулку, де розташується Апеляційна палата ВАС.

О. Ткачук зазначив, що  на жаль, приміщення, які запропоновані для тимчасового розміщення суду, мають вигляд переважної більшості судів нашої країни: вони дуже далекі від тих стандартів про які говорить Рада суддів.

Крім того, у РСУ стурбовані відсутністю будь-якого чіткого графіку, плану роботи з боку апарату суду.

Закон і Бізнес