Закон і Бізнес


Суд не став обмежувати повноваження очільника МВС


24.04.2019 12:47
2207

Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив у задоволенні заяви про забезпечення позову щодо заборони Міністру внутрішніх справ Арсену Авакову вчиняти будь-які дії спрямовані на реалізацію компетенції, що передбачені чинним законодавством.


Як зазначили у ОАСК, суд прийшов до висновку про необґрунтованість позову та про відсутність підстав для задоволення, адже вимоги щодо забезпечення позову є передчасними, передає «Закон і Бізнес».

На думку суду, без розгляду справи по суті з встановленням усіх фактичних обставин справи та дослідженням доказів, що мають значення для вирішення даної справи, неможливо в даному випадку забезпечити позов.

Водночас, в  ухвалі про відмову у забезпеченні позову зазначено, що за жодних умов заходи забезпечення не можуть бути використані як санкція для відповідача або як спосіб примусити його діяти певним чином під загрозою заподіяння збитків шляхом вжиття заходів забезпечення позову.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, Міністра внутрішніх справ А.Авакова щодо не подання до Верховної Ради України подання про звільнення очільника МВС. Як відомо, позивач просить суд визнати протиправними дії Міністра внутрішніх справ А.Авакова, а саме порушення положень ст.7 Закону України «Про Кабінет Міністрів України», що стосуються вимог до членів Уряду.

Водночас, позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність Прем`єр-міністра щодо нездійснення контролю за діяльністю очільника МВС, не подання до ВРУ подання про звільнення Міністра А.Авакова, а також просить суд зобов’язати очільника Кабміну внести до парламенту відповідне подання.

Закон і Бізнес