Закон і Бізнес


Не жени «коней»!

Чим може обернутися перевищення швидкості в різних державах


За перевищення швидкості на британських автомагістралях штраф може сягати £2500.

№15 (1417) 20.04—26.04.2019
6749

Перевищення швидкості — типове порушення для багатьох країн світу, але борються з ним по-різному. В одних державах передбачені штрафи навіть за перевищення швидкісного режиму на 1 км/год. В інших за це порушення можна потрапити у в’язницю.


Наприклад, у Великій Британії розміри штрафів обчислюються індивідуально. Мінімальний становить £100, якщо ви не перевищили межу 32 км/год. Крім цього, порушникові можуть нарахувати 3 штрафні бали. Якщо за 3 роки його 4 рази спіймають на нерозважності, то позбавлять посвідчення водія на 6 місяців, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Розмір санкцій також залежить від інших чинників, таких як погода або щільність населення в районі. Суму штрафу визначають з розрахунку тижневого доходу порушника, тому вона коливається від £100 до 1000, причому за перевищення швидкості на автомагістралях карають жорсткіше.

У США розмір штрафу залежить від систематичності порушення і штату. Як правило, за перше порушення покарання не таке серйозне, але за наступні може перетнути межу $1000 і навіть закінчитися ув’язненням.

Наприклад, у Нью-Йорку за перевищення на 18—48 км/год. оштрафують на $90—300. А в Каліфорнії, якщо їхати швидше за 160 км/год., перше порушення обійдеться в $500.

У Німеччині максимальний штраф становить €680 — стільки заплатить водій, який перевищив швидкість більш ніж на 70 км/год. у місті. Мінімальне покарання — €10—15. У таку суму обійдеться перевищення швидкості до 10 км/год.

А у Фінляндії штрафи прив’язані до зарплати порушника. Сума обчислюється із середнього заробітку, який ділять на два, а потім множать на коефіцієнт, що залежить від тяжкості порушення. Так, при перевищенні швидкості на 24 км/год. множитимуть на 12. Схожа система підрахунку діє у Швейцарії, Данії та Швеції.