Закон і Бізнес


За декриміналізацію Тимошенко не голосувала майже чверть "Батьківщини"


11.01.2013 14:57
12165

Верховна Рада сьогодні не спромоглася прийняти проект закону про декриміналізацію статей, за якими була засуджена Юлія Тимошенко. При цьому даний документ підтримали далеко не всі соратники екс-прем'єра.


Згідно з офіційними даними сайту Верховної Ради України за проект проголосував 161 депутат при 226 мінімально необхідних. З 99 народних депутатів фракції політичної партії «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» законопроект підтримали лише 75 народних обранців.

Четверо депутатів (Олександр Бригинець, Ігор Бриченко, Микола Катеринчук Руслан Князевич) не голосували, а двадцять - взагалі були відсутні на засіданні, в тому числі, і сам автор законодавчої ініціативи.

Були відсутні на засіданні Костянтин Бондарєв, Валерій Головко, Анатолій Гриценко, Віталій Данилов, Леонід Ємець, Геннадій Зубко, Валерій Кальченко, Валерій Лунченко, Микола Мартиненко, Андрій Павелко, Андрій Парубій, Володимир Полочанінов, Ігор Скосар, Сергій Соболєв, Валерій Сушкевич, Олександр Фіщук , Віктор Швець, Андрій Шевченко та Володимир Шкварилюк.

Крім «Батьківщини» не голосували за декриміналізацію «статей Тимошенко» два свободівця і 9 депутатів «Удару» (з них 4 були відсутні на засіданні).

Нагадаємо, проектом Закону про внесення змін до КК та КПК (з метою забезпечення міжнародно-правових зобов'язань України), № 1099 від 14.12.2012, внесеним народним депутатом Віктором Швецом, пропонувалося внести зміни до статті 364, 365, 365-1, 424 Кримінального кодексу та статтю 216 Кримінального процесуального кодексу України.

Закон і Бізнес